0592 405 707 info@pkaa.nl
Selecteer een pagina

Peter Kok Accountancy & Advies, de meerwaarde van persoonlijk contact

Natuurlijk staat Peter Kok Accountancy & Advies met beide benen in het online tijdperk. Zo ziet Peter als geen ander de voordelen van boekhouden in de cloud. Het is veilig, scheelt heel veel tijd en biedt altijd en overal actueel inzicht in de financiële situatie van een ondernemer, wat ook het werk van een accountant sneller, goedkoper en effectiever maakt. In de ogen van Peter vraagt het online gebeuren wel om extra aandacht voor persoonlijke contact. “Gelukkig biedt de tijdswinst van online boekhouden mij daar voldoende ruimte voor.”

Het spreekt voor zich dat Peter Kok Accountancy & Advies zich juist met persoonlijk contact onderscheidt van andere accountantskantoren. “In dit online tijdperk dreigt persoonlijk contact te verwateren en dus pak ik zoveel mogelijk de telefoon, ga ik persoonlijk bij mijn klanten langs. Zo bouw ik een vertrouwensband met ze op, ontdekt ik nieuwe dingen om vervolgens met anders onopgemerkte verbeterpunten te komen.” In tegenstelling tot het korte, zakelijke mailverkeer bieden persoonlijke gesprekken ruimte om door te vragen, om eventuele problemen helderder op tafel te krijgen, wat ook Peters klanten als zeer prettig ervaren.

Zinvol relatiebeheer

Het is het persoonlijke contact dat het werk voor Peter zo mooi maakt. “Als het alleen om de cijfers zou gaan, was het voor mij snel afgelopen. Het gaat mij juist om de mens achter de cijfers en dus wip ik vaak even bij een klant binnen als ik toch in de buurt ben. Deze spontane gesprekken zijn voor mij geen declarabele uren, maar een bewuste investering in zinvol relatiebeheer.” Vaak vergelijkt Peter zichzelf met een huisarts en ook met een huisarts heb je niet alleen contact via de mail en bespreek je vaak meer dan alleen de klacht. “Door privé dingen en maatschappelijke zaken met mijn klanten te bespreken, wordt de vertrouwensband alleen maar sterker en de drempel om dingen bij mij neer te leggen nog lager.”

Ondernemerschap

In tegenstelling tot grote accountantskantoren, waar de urendruk vaak groot is, heeft Peter Kok Accountancy & Advies dus echt de ruimte om ondernemers breed en op persoonlijke wijze te ondersteunen. “Zo help ik ondernemers bij hun al dan niet online boekhouding, maar adviseer ze ook op financieel vlak, van de controle op belastingmomenten tot de consequenties van een faillissement voor de eigen woning, van financiële continuïteit bij arbeidsongeschiktheid tot het goed verzorgd achterlaten van partner en kinderen bij overlijden.” Niet iedere ondernemer kan of wil dit zelf regelen, voor hen is Peter Kok Accountancy & Advies de sparringpartner waar alle voordelen van online accountancy en persoonlijk contact als vanzelfsprekend samenkomen.