0592 405 707 info@pkaa.nl
Selecteer een pagina

Peter Kok Accountancy & Advies, boekhouden in de cloud

Nagenoeg iedere mkb’er heeft inmiddels het internetbankieren omarmd, maar boekhouden in de cloud blijkt voor velen nog een brug te ver. De jongere garde is al wel bekend met het online boekhouden, maar de oudere vertrouwt het toch nog niet helemaal. Peter Kok Accountancy & Advies doet zelf alles webbased en deelt de positieve ervaringen graag met zijn klanten. “Online boekhouden is echt veilig”, stelt Peter Kok. “Het scheelt bovendien heel veel tijd en geeft altijd actueel inzicht in de financiële situatie.”

Boekhouden in de cloud, met slechts een gebruikersnaam en inlogcode heb je als ondernemer altijd en overal toegang tot de actuele cijfers. “En het is zo kinderlijk eenvoudig”, begint Peter zijn uitleg. “Voor een snelle verwerking hoef je digitale of gescande facturen alleen maar naar het systeem te sturen en dankzij een koppeling met de bank worden alle transacties automatisch verwerkt. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen. Eigenlijk is het enige probleem dat zich voor kan doen een niet werkende internetverbinding.” Natuurlijk wordt de boekhouding de verplichte zeven jaar digitaal bewaard, wat op kantoor weer de nodige ruimte scheelt.

Actuele cijfers

Online boekhouden brengt ook voordelen voor de samenwerking met een accountant als Peter Kok Accountancy & Advies met zich mee. “Op deze manier kan ik veel sneller en goedkoper voor mijn klanten werken”, stelt Peter. “Ik kan direct meekijken, op basis van actuele cijfers optimaal adviseren en dat niet alleen op de momenten van de kwartaalaangifte. Het geeft ondernemers kansen om bijvoorbeeld op het juiste moment te investeren of bij te sturen als de cijfers erom vragen.” Volgens Peter kunnen ondernemers er bijna niet meer omheen en dus ondersteunt hij ze graag bij het inrichten van een goed functionerende online boekhouding, waarbij hij gebruik maakt van Snelstart Online, Exact Online en Moneybird.

Ondernemerschap

Het mag duidelijk zijn dat Peter Kok Accountancy & Advies ondernemers ondersteunt bij de boekhouding, al dan niet in de cloud. Maar het kleine, zeer flexibele kantoor vormt ook op andere vlakken een sparringpartner voor ondernemers. “De meeste ondernemers beginnen vanuit hun vak”, zegt Peter. “Dat vak beheersen ze wel, maar bij ondernemerschap komt veel meer kijken. Ik adviseer ondernemers op financieel vlak en alles wat eromheen zit, van de controle op belastingmomenten tot de consequenties van een faillissement voor de eigen woning, van financiële continuïteit bij arbeidsongeschiktheid tot het goed verzorgd achterlaten van partner en kinderen bij overlijden.” Niet iedere ondernemer kan dit zelf regelen. Als een huisarts verzorgt Peter Kok Accountancy & Advies een gezond financieel uitgangspunt voor iedere ondernemer.